Black Friday – Q&As

Black Week, Black Weekend eller bare Black Friday? Og det mest relevante spørsmålet av alle: bør din bedrift bidra til å hindre smittespredning knyttet til større folkemengder under årets Black Friday? Vi har samlet de vanligste Q&As i forbindelse med Black Friday – og lufter noen tanker rundt "Black November”.

Q: Black Week, Black Weekend eller begge deler?

A: Tendensen de siste årene har vært at de fleste tjuvstarter Black Friday med Black Week, og skal du velge enten/eller bør du melde deg på kjøpefesten så tidlig som mulig! Mange har kanskje shoppet fra seg før og under Black Friday eller sett seg lei på Black Friday-kjøret når helgen kommer. Husk at Cyber Monday er rett rundt hjørnet med nye sjanser.

Vi anbefaler å operere så fleksibelt som mulig – med så fleksible budsjetter som mulig, slik at du kan justere deg i takt med omsetningen, og eventuelt kaste deg på en Black Weekend i siste liten ved behov.

Q: Bare Black Friday?

A: Ønsker du å konsentrere deg hovedsakelig om én salgsdag vil vi i det minste anbefale deg å tjuvstarte dagen før. Kjører du Facebook-annonsering, så husk at facebook-pikselen trenger et visst volum konverteringer i innlæringsfasen. For maksimal uttelling på annonsebudsjettet ditt vil kanskje ikke pikselen rekke å opparbeide seg tilstrekkelig med læring før tilbudet plutselig er over og gode segmenter på “kjøpere” er hanket inn.  

Et annet argument er at vi anbefaler minst 2 e-post utsendelser ifm. Black Friday (start og slutt). Da kan det være hensiktsmessig å strekke tilbudet over mer enn 24 timer.

Q: Må jeg ha ELLEVILLE priser?

A: Nei. Du kan oppnå overraskende gode salgstall og volumer til en bruttofortjeneste og marginer du kan leve med. Litt av hemmeligheten ligger i hvor god du er til å sy sammen kampanjen visuelt, spre kommunikasjonen på tvers av kanaler og varme opp målgruppene godt i forkant.

På generelt grunnlag anbefaler vi å operere med så flate, lett kommunisérbare rabatter og tilbud som mulig. Gjør det enkelt for folk – og ikke minst for deg selv! Det er mye støy rundt Black Friday, hold derfor kommunikasjonen enkel, med enkle budskap og med en visuell kommunikasjon som kan brukes gjennom hele kampanjen.

Q: Hvorfor Black November?

A: De siste årene har vi sett at forhandlere stadig konkurrerer om å tjuvstarte Black Friday-salget tidligere. Og det kan se ut som COVID-19 bare fremskynder denne trenden. Du bør med andre ord forberede deg på at konkurrentene dine kommer deg i forkjøpet om du ikke tar forbehold om dette nå.

Tenk over hvilke tiltak du som retailer med fysiske utsalgssteder kan bidra med for å hindre smittespredning knyttet til større folkemengder, på for eksempel kjøpesenter under Black Friday-uken. Har du en nokså velfungerende nettbutikk, bør du kunne dra nytte av dette; maksimere brukeropplevelser og legge til rette for økt trafikk og fortjeneste på nett – og gjerne over en lenger periode i forkant av Black Friday.

Takk for at du tok kontakt! Vi har mottatt din melding. Du vil høre fra oss snart.
Ops! Noe gikk galt ved skjemainnsending. Prøv på nytt eller ring Ludvik på 918 69 789