Implementering av GA4, Piwik Pro og Matomo

1. juli 2023 legger Google ned Google Analytics 3 (Universal Analytics / UA).

Vi har erfaring med implementasjon av GA4 (Google Analytics 4), Matomo og Piwik Pro for små og store bedrifter.

Noen av våre kunder på webanalyse-oppsett

GA4 er svært anderledes forrige versjon av Google analytics i bruk og funksjonalitet, for mange fremstår derfor overgangen til GA4 som å lære seg noe helt nytt. I tillegg varsler datatilsynet at GA4 kanskje ikke vil være godkjent for bruk i Norge.

Vi anbefaler derfor alle nå å installere noe i tillegg til Google Analytics 4. Vi mener Piwik Pro eller Matomo da er de beste alternativene, om man da ikke bare skal ha noe superenkelt.

Piwik Pro

Med Piwik Pro slipper man problemstillingen knyttet til datadeling utenfor EU. I motsetning til Google  holder Piwik til her i Europa og har serverene sine i EU. EU-kommisjonen selv bruker Piwik Pro (og mange andre store europeiske aktører).

I tillegg til et godt ivaretatt personvern og datalagring har Piwik Pro svært likt brukergrensesnitt som Universal Analytics (det som nå fases ut). Steget over blir derfor ikke så stort. Vi mener Piwik Pro er et solid analyseverktøy, som passer for større bedrifter eller nettsider, som samtidig tilfredstiller GDPR.

Matomo

Matomo er svært likt Analytics slik vi kjenner det i dag. I likhet med Piwik Pro har Matomo også servere i EU og bør kunne tilfredstille GDPR. Matomo er et verktøy som kan være godt egent for mange nettsider. Vi implementerer helst Matomo på nettsider der det ikke har altfor komplekse analysebehov.

Vi mener Matomo er mer enn godt nok for litt mindre nettsider, der behovet for analyse kanskje ikke er så stort.

Støtte til oppsett av Piwik Pro, Matomo eller GA4

Vi har mange års erfaring med oppsett og rådgivningstjenester for analyseverktøy. Vi kjenner godt til verktøyene Piwik Pro, Matomo og GA4 både gjennom proxy eller på klientsiden. Vi kan hjelpe deg med å få på plass et robust sporingsoppsett og gi råd på hvordan du kan bruke denne dataen på en god måte.

Vi har kompetanse på felt som GA4, Piwik Pro, Matomo, BigQuery, og alle relevante sporingspixler.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Takk for at du tok kontakt! Vi har mottatt din melding. Du vil høre fra oss snart.
Ops! Noe gikk galt ved skjemainnsending. Prøv på nytt eller ring Ludvik på 918 69 789